חיסכון במסלול הלכה

שאלה:

שלום רב האם חייבים דוקא להפקיד בחיסכון במסלול הלכה, או אפשר בכל מסלול?
במסלול הלכה הרווחים הם נורא מזעריים וזה ממש לא רווחי לטווח ארוך יש סכוי אפילו שיהיה לי מזה הפסד ממון. אשמח לתשובה בנושא

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת הרבנים הגאונים הרב משה פיינשטיין והרב שלמה זלמן אוירבך והרב אלישיב זצ"ל אין איסור להשקיע במניות של חברות שמחללים שבת או מתעסקים באיסור ריבית, ולכן אין איסור להשקיע בקופות גמל שלא במסלול הלכה. ולא כשיטות שאוסרים. גם הרב אלישיב העדיף שיקימו מסלול הלכה.

ומאחר ואין חובה וגדולי הפוסקים מתירים אין חיוב להשקיע במסלול הלכה אלא יש להעדיף זאת. ואם הדבר כרוך בהפסד גדול אפשר להקל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כדאי לכם רק לבדוק אם זה נכון שמסלול הלכה בלי רווחים גדולים.
    עד כמה שידוע לי במסלולי הלכה למשל של חיסכון לכל ילד זה לא סיכון נמוך בכולם ישנם גם בינוניים, וישנם מסלולים שהגיעו ל-13 אחוז שנתי.
    אז כדאי לשואל לבדוק היטב עם החברות השונות, ולהתפלא.
    אפשר להרוויח גם את החומרה החשובה וגם ריביות טובות.