השתתפות הכהן בסעודת פדיון הבן

שאלה:

בס"ד
האם הכהן הפודה חייב להשאר לסעודת המצווה שאחרי פדיון הבן, או שהוא יכול ללכת מיד לאחר הפדיון ? והאם זה משנה אם הסעודה ממש באותו מקום של הפדיון, או באולם אחר ?

תשובה:

המנהג שהכהן נשאר לסעודה, ראה שו"ת פנים מאירות ח"ב סי' צח שדן בארוכה בפדיון הבן שחל ביום יארצייט של הכהן שהוא מתענה בו איך יעשו כדי שהכהן ישתתף בסעודה, וכתב שיעשו את הפדיון לקראת ערב לפני השקיעה ואת הסעודה מיד בתחילת שאז כבר הכהן סיים תעניתו.