פדיון הבן כאשר המשפחה בבידוד

שאלה:

שלום כבוד הרב ביום חמישי הקרוב ד' בחשוון 22/10צריך לערוך לנכד שלי פדיון הבן…כרגע כל המשפחה בבידוד בגלל הקורונה ..בלבד הבן שלי(אבא של הילד)….איך עושים פדיון….כי אי אפשר להביא כהן לאור המצב….מחכה לצשובה מהירה תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הכהן יכול לעמוד רחוק, מחוץ לבית והכל יעשה דרך הדלת הפתוחה, ניתן גם בנקל למצוא כהן שכבר חלה בקורונה, שאמנם לא יכנס לביתם אבל אין חשש אם יעמוד קצת במרחק. זה לא בעיה בכלל. העיקר זה הפדיון הסעודה גדולה והיפה זה לא מעכב ולא צריך לקיימה כרגע לאור המצב..

מזל טוב ורוב נחת.