טעמי המצוות

שאלה:

היי, אני מתחזק בתחילת דרכי.
כבר כמה זמן שלא עשיתי את זה אבל במקביל תמיד הייתה לי המחשבה על זה.
משתדל ללמוד תורה כמה שאפשר למרות הקשיים.

קראתי את ההסברים (של נגד ההוצאה) של פרשני התורה ולא ממש השתכנעתי.

הרי, כיצד אדם שמאונן – הזרע יוצא לבטלה.
ואדם שמקיים יחסי אישות עם אשתו והיא לוקחת כדורים נגד הריון – לא זרע לבטלה ??

תשובה:

שלום רב,

האיסור ממש לא קשור ליכולת ההולדה. הרי מותר גם לקיים יחדי אישות עם זקנה שאין סיכוי שתלד, כפי שכתב בשו"ע אבה"ע סי' כג.

לעניות דעתי אם תחפש נימוק שישכנע אותך מדוע עלינו להישמר מהחטא הזה, זה חסר סיכוי. כלומר, יכול להיות שימצא איזה נימוק כזה או אחר שלעת עתה ישביע את רצונך, אבל מה עם שאר התרי"ג מצוות? הכל אתה מבין, את כל המצוות והעבירות אתה מבין מדוע עלינו לקיים? אני לא! כלומר, אני מבין שאני חייב לקיים את הכל, כי כך מצווה היהודי לקיים את מה שבורא עולם ציווה. אבל הקיום ממש אינו תלוי בהבנה הפרטנית של כל ציווי. ואגב, בדיוק מהסיבה הזו, לדעת חלק מהראשונים אסור לנו לדרוש את טעמי המצוות, כדי שלא נאמר מה שאתה אומר כאן, את זה אני מבין ואת זה עדיין לא..

המשך להתחזק באמונה בבורא עולם, כי ככל שתפנים יותר את עיקרי האמונה זה בדיוק מה שיביא אותך, לשמור את מצוותיו.

גמור חתימה טובה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אדם שנמצא אם אשתו בזמן שהיא לוקחת כדורים כדרכה עדיין יש, סיכוי אולי קלוש אבל יש לתת לבורא להחליט. אבל אחד שמוציא זרע לבטלה איזה סיכוי קיים לקיים את תכלית הזרע?! מה שאני רוצה אבל לשאול זה איך פעמים התירו לבוא על אישתו שלא כדרכה אם הוצאת זרע בדרך אקראי? שם באמת הזרע אצלה אינו יכול להגיע לתכליתו..

  2. בדרך ביאה התורה לא אסרה, זה לא נחשב לבטלה, כך דרך הארץ, קיום יחסים זה לא רק לצורך הריון, התורה אסרה בשחתה של בדרך ביאה.