מהי קדשה ומהי זונה?

שאלה:

 יש הבדל בין זונה לבין קדשה – זונה היא אישה שמוכרת את גופה למטרות "חול", וקדשה היא אישה שמפקירה את גופה כחלק מפולחן לאל.
1. כחלק מפולחן האל כמו הכנעניות דאז(אפשר עוד דוגמאות)?
2. מה ההבדל בין זונה לבין חילוני/ה שפורקים עול ומקיימים יחסיי מיניים בלי בושה ובלי מורא ה'?
(הייתי חושב שזונה בגדר יותר טוב כי היא מקבל לפחות כסף על זה. אי אפשר לעמוד על התדירות של זונה עם התדירות של החילונים)

תשובה:

שלום רב,

קדשה זוהי הזונה, אין הבדל ביניהם, אלו שני ביטויים לאותו דבר. והמשמעות קדשה כמו בקידושין, שהאישה מתקדשת לאיש – מתייחדת דווקא לאיש זה. הקדשה היא אישה שייחדה את עצמה לזנות.

לשאלתך השניה, יש הבדל ודווקא לא במובן שאתה מתכוון. לדעת הרמב"ם כל ביאה שלא לשם קידושין זה איסור זנות מדאורייתא – לא תהיה קדשה. ולדעת הראשונים אם הוא מייחד אותה אליו למרות שזה איסור אין זה איסור דאורייתא של לא תהיה קדשה, למעט אם היא זונה עם כל אדם – ללא ייחוד לפלוני שאז גם לשיטתם זה איסור דאורייתא.