יום כיפור – נטילת תרופות להרגעת כאב חזק מאוד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני חולת פיברומיאלגיה, לא ישנה בלילות ולכן נוטלת קנאביס רפואי.
האם מותר ליטול קנאביס רפואי ביום כיפור?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהכאבים חזקים עד כדי שלא יכולים לישון, זה חולי שמתיר נטילת תרופה בשבת וחג, אינני יודע כיצד מגיע הקנאביס, אם זה בקפסולות שאינן ראויות למאכל זה אפשרי היום כיפור, במידה וניתן לקחת אותן בלי מים. אם אי אפשר בלי מים והכאב חזק מאוד, אפשר לקחת עם מעט מאוד מים מרים, נניח מים עם טיפונת מלח, או תמצית תה חזקה מאוד, מה שאינו ראוי וטעים לשתייה. ופחות משיעור, פחות מ35 סמ"ק.

רפואה שלמה.