חזרה בתשובה על עניני קדושה

שאלה:

רציתי לדעת האם בנאדם שלדוגמה בונה את עצמו ועולה מיום ליום ברמות הקדושה והרוחניות , ופתאום מגיע לו נסיון ממש קשה והוא נופל .

לדוגמה : זרע לבטלה , אישה נידה , הסתכלות במראות אסורים וכל הדברים שהוא נמנע מהם במהלך 5 שנים לערך .

האם ברגע שהוא פגם וחטא , באותו רגע נמחק לו כל ה5 שנים האלה של העמידה בניסיונות והוא באותו רגע יורד לרמת קדושה שהוא היה בה בתחילת הדרך או שזה עובד בצורה אחרת שלא ברורה לי .

אשמח לתשובה .

תשובה:

חטא לא פוגם למפרע את כל המצוות והזכויות שאדם עשה קודם לכן, הוא כשלון, ויש לחזור בתשובה שלמה, להתחרט על החטא ולקבל להמנע ממנו ולעשות הרבה חושבים איך נמנעים, ככל שמדובר בענינים אלו, הרי שעיקר העבודה היא איך לא מגיעים לנסיון, וכך לא נכשלים, יש לשמור על העיניים, להמנע מנגיעה אסורה, מקשר חברי עם אשה שאינה אשתך, סרטים לא ראויים וכו'.

בשורות טובות ושנה טובה.