מה הרגש הנכון בראש השנה?

שאלה:

נכון בר"ה צריך להיות עצובים ולבכות כל היום? כי שערי תפילה ננעלו ודמעות לא ננעלו

תשובה:

ראש השנה הוא זמן מורכב מאוד רגשית, מצד אחד הוא היום הכי שמח בעולם, יום המלכת ה', הוא יום טוב! בפסוק נאמר איכלו משמנים ושתו ממתקים כי חדות ה' היא מעוזכם! ויחד עם זה הוא יום דין, וכל אדם מאמין אמור לדאוג ולהתפלל ולבקש שיזכה בדין, ולכן הרגשות מורכבים, והסגולה הטובה ביותר לזכות בדין היא לעסוק הרבה בהמלכת ה' וברצון להרבות כבוד שמים, כך נהיה כלי ראוי להיות חלק מהדבר הזה, וכך זוכים לשנה טובה שענינה בעצם נתינת אפשרות להמשיך להיות חלק מכל הנושא של גילוי כבודו בעולם.

שנזכה לכל הטוב.