באיזה אופן מותר לפנות לרשויות

שאלה:

בס"ד
שלום לרבנים החשובים שליט"א
רציתי לדעת מתי אדם יכול לפנות לגורמי הרשויות?
כדוגמת אגודה למען הצרכן? שהם מטפלים בבעיות של צרכנים מול ספקים
או אגודת למען זכויות האזרח?כי הרבה פעמים הם יכולים להטיל עונשים וקנסות וכו'
אם אפשר לדעת הגדרה מדויקת מתי ובאיזה אופן מותר לפנות לשלטונות?
אינני מדבר על משטרה וכו'
תודה רבה רבה לכם על הכל.כל הברכות והישועות לכולם ולכל בני ישראל אכי"ר.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לכל גורמי השלטונות [מלבד משטרה], מאחר והלשנה לשלטונות עלולות לסבך את הנתבע בקנסות ובסיבוך משפטים, ופעמים אף למאסר. ולכן מסירה לשלטונות קרוב לאיסור מוסר. יש מקרים ויתירו להלשין לשלטונות, אם מדובר בחברה או בקבוצה שמתעללת בציבור, או שמרמים את הציבור, וכדי לגדור עושי רשע יתירו למסור את הדברים לשלטונות, אולם בכל מקרה כזה יש לקבל היתר מדיין מומחה.

בהצלחה.