דיווח למשטרה או לשלטונות

שאלה:

שלום,
בדרך שאנחנו עושים כל בוקר למעון של בנותינו לפני תחנת האוטובוס יש מדרכה שחונים שם בקביעות רכבים החוסמים את המעבר של המדרכה ואז אנחנו ללא ברירה נאלצים לעבור בכביש עם העגלה , שזה דבר מסוכן מאוד ,
האם מותר לנו להתקשר למשטרה או לעירייה ולדווח להם על המצב ? אין כאן בעייה של הסגרה לשלטונות ? יכול להיות שרכבים יקבלנו קנסות או דוחות בגין חנייתם במקום הנ"ל שאסור לחנייה , יש לציין שיש בעיית חנייה במקום ולכן זה קורה .
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כדי למסור את אותם אנשים למשטרה יש להתרות בהם תחילה. כדין אדם שעוסק בזיופים ומסכן את הציבור שנפסק להלכה (שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב) שצריך להתרות בו תחילה ורק אח"כ מותר להלשין עליו, וכ"ש במקרה הנ"ל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אינני חושב שמדובר באותם אנשים כל פעם ,
    זה אנשים שחונים שם בצורה מקרית ומתחלפים
    אז מה עושים במקרה כזה ?
    הרי אי אפשר להתריע בכולם

  2. אם לא מדובר באנשים קבועים לא ניתן להלשין למשטרה. האפשרות היחידה לתלות שלט שמזהיר שהחנייה מסכנת את העוברים ושבים, ומי שיחנה הדבר יעבור למשטרה, ואז נחשב להתראה.

  3. מה לגבי הסיכון היום יומי שצריכים ללכת על כביש סואן ? בעצם מה שאתה אומר זה לשמר את המצב הקיים ולתת להם לחנות במקום אסור ולסכן חיים של תושבים וילדים החוצים של בהמוניהם יום יום.