לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום עבור נזק

שאלה:

שברתי שולחן שאבא שלי קנה ולא אמרתי לו ששברתי וחיפשתי לקנות את אותו שולחן ומצאתי בדיוק אותו דבר אצל איש אחד וקניתי ממנו וכשקניתי זה היה שולחן אחר לגמרי אבל שילמתי לו כי קבעתי איתו שאני אקנה. ואמרתי לאבא שלי שמצאתי שולחן ברחוב והבאתי לבית. השאלה אם אני חייבת לחפש אותו שולחן ולקנות אותו דבר או שלא ושזה משמיים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבאת שולחן חילופי באותו מחיר של הנזק שעשית יצאת ידי חובה – גם אם השולחן אינו זהה לשולחן שהזקת, והעיקר שהמחיר של שניהם שווה.

בהצלחה.