הוצאת ס"ת מביהכנ"ס בימי הקורונה

שאלה:

במקרה שא"א להתפלל בבית הכנסת אלא במקום אחר עקב המגיפה, האם יש דרך להתיר להוציא ס"ת אע"פ שלא יקראו בו ג' פעמים במקום שלשם לקחהו
במקרה שצריכים לעשות כנ"ל ביוהכ"פ האם אפשר לקחת ג' ס"ת בשביל כל נדרי אע"פ שלמחרת רק קוראים בב' ס"ת בשחרית ובמנחה בס"ת אחד

תשובה:

שלום וברכה

1. בענין זה כבר הורו וחזרו והורו כל גדולי הרבנים, שכשם שמותר להוציא לצורך חולה או אדם חשוב כמבואר בסי' קלה, כך לכבוד הציבור כולו שמנוע מלבוא בבית הכנסת.

2. אין להוציא לצורך כל נדרי בלבד, אלא רק לצורך הקריאה.

שנזכה לכל הישועות.