תשלום לישיבה על תקופת קורונה

שאלה:

שלום לרב,
חמותי שואלת, יש לה 2 בנים הלומדים בישיבות,
במשך 3 חודשים הבנים שהו בבית בגלל המצב שהיה אסור לבוא לישיבות .
כרגע מטעם הישיבה דורשים חצי תשלום לכל חודש שהבנים לא היו בישיבה בטענה שעדיין הם משלמים שכירות וכהנה, השאלה אם בכלל היא צריכה לשלם
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובת תשלומים על התקופה שהושבתו הלימודים בגין הקורונה, ואם שילמו מראש יכולים הנהלת הישיבה להחזיק כשליש מהתשלום. למרות שאין חובת תשלומים ראוי שההורים ישלמו כשליש מהשכר לימוד לישיבה.

העובדה שהישיבה משלמת שכירות לא מחייבת את ההורים, ומה עוד שגם הישיבה לא חייבת לשלם לפי הלכה שכירות עבור תקופת הקורונה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.