אדם שלא נטל ידים בבוקר ונגע באוכל

שאלה:

שלום,
אישתי לא נוהגת ליטול ידיים ( וגם לא רוצה) האם יש בעיה בטהרת הידיים בזה שהיא מכינה לי ומשפחה אוכל ?
לפי פוסקי ספרד אשמח למקורות

תשובה:

אם היא רוחצת ידים שלוש פעמים אפילו בלי כלי [טכנית זה קורה, היא קמה בבוקר בטח רוחצת ידים, אחרי זה יש שירותים בודאי היא רוחצת אחר כך, ומן הסתם לפני שהיא מבשלת היא רוחצת ידים], ניתן במקרה זה לסמוך על כך שאין בעיה באוכל, ראה בית יוסף בסי' ד' שיש הרבה שסוברים שהנטילה בכלי אינה הכרחית להסרת רוח טומאה. כמו כן, גם כשיש רוח טומאה, בדיעבד האוכל לא נאסר, מה שאפשר לרחוץ רוחצים לכתחילה אבל שלא אינו נאסר, למעט בירה כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה שם.

בשורות טובות ובעז"ה כולם בקרוב יחזרו בתשובה שלמה.