נטילת ידים אחר שהכניס יד אחת לחדר השירותים

שאלה:

אם הכנסתי רק את היד לחדר השירותים בגוף שלי הוא בחוץ, נטמאתי הידיים או יש את הדין "רובו ככולו"?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

ראשית לא ברור שצריכים נטילת ידיים כאשר נכנסים לשירותים ללא עשיית הצרכים. ראה כאן. בס' דעת תורה למהרש"ם סעי' ד מסתפק בשאלה זו, באדם שרק הכניס ידו לבית הכסא אם צריך ליטול ידיו, וכתב שמעיקר הדין יש להקל, כיון ש"ביאת מקצת גופו אינה נחשבת ביאה". יצויין שדבריו אמורים אפילו בבית הכסא בזמנם שעצם הכניסה חייבה ודאי נטילה, בזמנינו יש צירוף נוסף שהחדר נשאר נקי והצואה נשטפת מיד, כעין בית הכסא פרסאי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ביאה במקצת אין שמה ביאה? הרי סוגיה ערוכה היא במצורע איך יזו על הבהונות בלא שיעבור על ביאה במקצת! ומה החילוק שיש לחלק בין טומאת מקדש להכא?