תשמיש ליד מחשב פתוח

שאלה:

ערב טוב ושלום לכבוד הרב הצדיק ה' ישמרהו ויחיהו
רציתי לשאול את כבוד הרב האם יש בעיה שהמחשב נשאר בחדר שינה והמסך דלוק האם זה נחשב כמו נר דלוק?
והאם לפעמים כשיש שומר מסך שהמסך חשוך ורק עושה אורות צבעוניים זה יותר טוב?
ושאלה אחרונה אם יש בעיה כשעל המסך פתוח מסמך שכתובים בו דברי תורה האם נחשב כמו ליד ארון ספרי קודש?
תודה רבה ושבזכות הקפדה על שמירת ההלכה נינצל כבר מהחורונה…

תשובה:

שלום רב,

אם יש תאורה מהמסך, ודאי שזה נחשב לאור, וצריך להקפיד שיהיה מאחורי מחיצה וכד' ואז מותר. אם יש רק שומר מסך שכמעט אינו מאיר, יתכן שזה בסדר.

לשאלה השניה: אין זה נחשב לתשמיש קדושה שאסור לשמש כאשר זה גלוי בחדר. אולם אם זה מול דברי תורה, ודאי שאין זה ראוי. בפרט שכאשר הד"ת הם על המסך ורואים את זה יש גם תאורה.