וישק יעקב לרחל

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש מאמר במאגר שלכם על נושא מה שכתוב בפרשת ויצא, וישק יעקב לרחל, על השאלה שכביכול חוסר צניעות יעקב אבינו חס וחלילה.
אם אין, מה אתם אומרים בעניין ואם אפשר מקורות.
תודה רבה

תשובה:

בספר זכרון סופרים כתב על כך על פי דברי התוס' בשבת יג א לגבי עולא שהיה מנשק את אחיותיו בבואו מבית הכנסת אף שהרמב"ם כתב שהיא דרך הטפשים, משום שלגודל מעלתו ידע שאינו שייך בכלל בהרהור עבירה, וראה עוד בכתובות יז שהיה רוקד עם הכלה על כתפיו משום שדומה היא בעיניו לקורת עץ, כלומר זה לא גורם לו שום מחשבה רעה, והאריך בזה שמכך שבכה ניכר שכל כוונתו היתה מחמת שראה שאינה נקברת עמו וכו', כלומר הכל היה ברוח הקודש ולא נשיקה של תאווה וקירבה אסורה חלילה.

במדרש אמר רבי תנחומא שהיתה זו נשיקה של קריבות, כלומר כפי המקובל בזמנם בין קרובי משפחה – בני דודים.

עוד הובא מהאבן עזרא פ' תולדות שנשק על ידה ולא על פיה, בדרך צניעות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הרבי מקוצק מבאר על מה שכתוב בהמשך הפסוק: וישק יעקב לרחל ויבך, שהוא בכה על כך שהדורות הבאים לא יבינו את סוד הנשיקה שלו ויחשבו שזה דבר מגונה