רב שדורש לפני נשים

שאלה:

יש רב בשם הרב נגר הוא טוען שהוא מזכה לרבים . אני לא יודע אם הוא רב עם הסמכה או פשוט קוראים לו רב מטעמי כבוד.
האם מותר ללכת לשיעורי תורה שלו ? אמר לי בזמנו תלמיד חכם לא ללכת.
שאלתי למה. אמר לי הוא דורש תורה בפני נשים. אמרתי לו שיש הפרדה .. בבית הכנסת נשים לחוד וגברים לחוד. הוא הסביר לי שאין אפטרופוס לעריות … האם הוא מגזים ? בנוסף הרב לא הגיע לגיל 40 בכלל.

תשובה:

אין איסור לרב לומר דרשה בפני נשים, ככל שהוא נזהר על גדרי הצניעות, ויש הרבה רבנים בציבור החרדי שמדברים בפני נשים, בכל הסמינרים ובכל מקום. ספציפית את הרב הזה אינני מכיר אבל מה שמדבר בפני נשים זה בסדר.