צום עם אבנים בכליות

שאלה:

אני בן 38 לאחר כאבים חזקים גילו שיש לי 3 אבנים בכליות ואני צריך לעבור ניתוח, הרופא אומר שאני חייב לשתות בערך 3 ליטר מים ביום כי אני בסיכון תמיד לפתח שוב אבנים, איך אני נוהג מעתה בצום ט באב ובכיפור?

תשובה:

זה מאוד תלוי בגודל האבנים, המיקום, ואם הם גרמו להתקפים בשנים האחרונות, כדאי להתייעץ פרטני עם הנפרולוג לפני התענית, כרגע זה לא רלוונטי עדיין. כמובן שלגבי תשעה באב יש להקל הרבה יותר וביום כיפור פחות. לאחר התייעצות פרטנית במועדו עם הרופא תפנה לרב.