קניית שני שעירים שווים ליום כיפורים

שאלה:

איתא בגמרא, יומא שני שעירי יום הכיפורים מצותן שיהיו שווים במראה בקומה ובדמים, לכאורה צריך לבאר למה צריך לכתוב ששווים בדמים כיון ששווים במראה ובקומה בודאי ששווים בדמים אם אפשר מקור תודה.וישר כח לרבנים

תשובה:

שלום וברכה,

צריך ששני השעירים יהיו שווים בקומה ומראה וגם הערך שלהם יהיה שווה. אם אחד בריא יותר או גיבור יותר מהשני, הרי ששוויו גדול יותר מהשני למרות שהם שווים במראה וביופי. ולכן צריך שיהיו שווים גם בערך שלהם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה תפארת ישראל יכין מסכת יומא פרק ו משנה א, שביאר שבדמים הכוונה שמי מקחן, והכוונה כמו שביארנו שיהיו שווים באותו ערך.