ברכת באגט צנימים

שאלה:

קניתי באגט/צנימים בסופר ורציתי לדעת מה ברכתם. התקשרתי למפעל והסבירו לי שאופים את הבאגט אפייה חלקית במקום ובמפעל אחר כך אופים אותו עד שנעשה לצנימים.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע כיצד זה מיוצר, הכלל הוא, שאם זה נאפה בתחילה סתם כלחם ועבור לחם ונלקח לעשיית הקראנצ' או קרוטונים וכדומה, זה נשאר המוציא, אבל אם זה נעשה מתחילה כך לתענוג ולתיבול, ומעולם לא נעשה כלחם הברכה היא מזונות, ראה בענין זה כאן, אינני יודע על מוצר זה כיצד הוא נעשה ולמה הוא מיועד.