אני רוצה לשמור טהרה ובעלי לא בענין

שאלה:

בעלי בא מבית חילוני שמבשלים בו ביום כיפור!! אני מגיעה מבית מסורתי מאוד על גבול הדתי. אני מאוד רוצה להתחזק כמו למשל בטהרה אבל בעלי לא בעניין , הוא להבדיל ממשפחתו מאמין בהקב"ה וצם בכיפור .. אבל לא יותר מזה , מה אני אעשה ששבועיים אני אתרחק ממנו? ואם הוא יעשה לבד זרע לבטלה? אני לא רוצה שיחשוב על נשים אחרות.
הוא לא כזה שיגיד לעצמו אני עושה חטא זרע לבטלה..הוא מסוגל לעשות אם שבועיים לא יהיה מגע.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה לחזק אותך על רצונך הטהור, אין לי ספק שמעשייך רצויים מאוד למעלה!

אין כל ספק בכך שיש לשמור טהרה בכל מחיר ובכל מצב!! איסור נידה הוא מהחמורים בתורה, ואחד היסודות החשובים בקיום המצוות, נשים בכל הדורות מסרו נפש על הטהרה ואין לוותר כלל וכלל. אין לך שום עסק עם מה שהוא יעשה בימים אלו שאתה בהרחקה, אין זה מחובתך לדאוג לכך, כן מחובתך שלא לעבור על דיני נידה המקודשים, ובעזרת ה' תזכו לכל הישועות והשמחות.

חז"ל אמרו לפום צערא אגרא, כלומר לפי גודל הקושי בקיום המצוה כך יגדל שכרה!!!

תזכו לכל הטוב! שבת שלום ומבורך!