קניון – צניעות

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א
בן ארבע עשרה
היום הלכתי עם אמא שלי (לא כ"כ חזקה בדת) לקניון חילוני גמור.
ידעתי שהייתי צריך להתנגד לה, וקצת התנגדתי לה אבל במעטה של "אני לא רוצה ללכת, מעדיף להיות בבית" ולא בגלל צניעות. היא לחצה עלי ואז הלכתי. ידעתי שאין סיכוי שאני אצא משם בלי ראיה של משהו לא צנוע ר"ל. כל הזמן כמעט הייתי עם המבט על הרצפה אבל גם ככה לפעמים היו כמה מראות בודדים, וגם כשבטעות הרמתי את הראש ראיתי משהו ומיד הורדתי.
ידעתי שהיה אסור לי ללכת לשם. איך אני יכול לחזור בתשובה. אני אפילו לא יודע אם אני אעמוד בניסיון כזה עוד פעם אם אמא שלי תרצה שנלך עוד פעם.
מה התקנה שלי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ידידי, אתה צדיק זכית לרמה רוחנית גבוהה, נהדר שאתה שומר על עצמך, תמשיך כך! בורא עולם אוהב לראות כיצד אתה מתמודד יפה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. נפלא ומרגש לראות איך נער צדיק וטהור עושה השתדלות ועבודה קשה לשמור על עצמו מפגעים רוחניים.
    ירבו כמותך בישראל צדיק תמשיך כך!!!

  2. אינני יודע מנין אתה לוקח את זה [אא"כ אתה מכיר את הנער ואני הרי לא], מה שכתבנו הוא נכון לגבי כל היהודים, אין לגבר יהודי מה לעשות בקניון פרוץ.