לספר למעסיק על מועמד לעבודה שאינו ראוי

שאלה:

שלום,
במסגרת עבודתי אני צריכה לתת הערכת ביצועים ומידת התאמה לתפקיד של מועמד שביצע מטלה תחת השגחתי, האם מותר לעשות כן, אין בכך לשון הרע?
תודה מראש

תשובה:

חובה לעשות זאת, הרי המעסיק סומך עליך [גילוי נאות גם אני עובד במשהו דומה באחת המסגרות שאני שייך אליהן], אדרבה, אם לא תאמרי את האמת ובגללך יכנס עובד לא ראוי למערכת מעלת בתפקידך וגרמת נזק למעסיק. אין צורך לפרט, זה כבר יכול להיות לשון הרע, מספיק לומר שהוא לא מתאים.