להסתיר לשון הרע על השכן מאשתי?

שאלה:

יש לי שכן קצת מעצבן בבנין ומאד קפדן והדברים ידועים לאשתי בעקרון. מדי קורים מקרים מקוממים שמבליטים את זה.
לאחרונה קרה מקרה שמבליט את זה בצורה מאד מקוממת על חשבוני. אתם עצם המקרה אשתי יודעת, אך יכלתי לספר לה אותו באופן שונה מהמציאות או להחסיר פרטים מהמקרים כך שקלונו לא היה מתגלה. אבל כיון שזה היה כ"כ מקומם אז לא הסתרתי וסיפרתי את הדברים להוויתם [והפרשנות צפה ממילא בלי שאני יפרש את זה]
האם זה לשון הרע?
מה ניתן לעשות להבא? כי ההתנהגות שלו כ"כ מכעיסה שזה כמעט בלתי אפשרי להשאיר את זה בבטן מאשתי

תשובה:

אכן כאשר זה לא נעשה לתועלת זה בהחלט לשון הרע. לעצם הענין, יש לי גם שכן כזה ומדהים מה שעשינו איתו, זה פשוט מאלףלראות איזה שינוי נעשה בו ביחס אלינו… נדיר שאי אפשר לשנות את הגישה, תכבד אותו, תודה לו כאשר הוא גוער ותראה לו שאתה מתייחס ברצינות, תיקח עליך אחריות באופן כזה שיגרום לו כבר לומר: לא, חלילה לא התכוונתי שאתה אשם, רק…

תדבר איתו בידידות, יחד עם זה יש להעמיד אותו על המקום בנעימות ובאסרטיביות בשעת הצורך כשיש חשש לניצול.

בעבודה נכונה חייכם ישתפרו לאין ערוך.

בהצלחה