שכירות דירה לעובד שלא הגיע בתקופת הקורונה

שאלה:

שוכר ששכר דירה ליד מקום עבודתו
בתקופת הקורונה הוא הוצא לחל"ת ולא השתמש בדירה למעט אחסון חפציו
1. האם יש להחזיר לו חלק מדמי השכירות?
2. חלק מדמי השכירות מורכב מתשלום עובר הוצאות כחשמל מים גז (בסכום קבוע) האם יש לנכות אותם מדמי השכירות עבור התקופה הנ"ל
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לשלם תשלום של שכירות עבור הזמן שלא שהה בדירה.

אם לא השתמש כלל וכלל בחשמל, מים וגז, יכול לנכות את התשלום הקבוע שמשלם עבור ההוצאות הנ"ל.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שלא השתמש בדירה בעקבות הקורונה אין זה מכת מדינה. מכת מדינה שייך במקרה שכל ענף אותו עסק הושבת, כגון חנויות שכורות שכל החנויות לא פעלו, או גני ילדים שלא פעלו, או בתי כנסת שלא היו מופעלים באותה תקופה. אבל שכירות דירות שהשוכרים המשיכו לדור בדירות, אין זה מוגדר כמכת מדינה לאותם אלו שלא דרו. אלא שאם היה אונס ולא יכלו לדור הרי יש לזה הלכות מסוימות, אבל כאן לא ברור שנחשב אונס כיון שיכול לדור בדירה גם בזמן שיצא לחל"ת.

הוצאות של מים וחשמל אינו חייב לשלם כשלא השתמש כלל.