החזקת סידור בתפילה

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שלום, יש לי בעצם הבנה הלכתית שרציתי לשאול רב אם היא נכונה.
בשולחן ערוך סימן צו סעיף ב פסק שאפשר להחזיק מחזור תפילה אם מתפלל דרכו, ויש לדון מה קורה אם מתפלל חלק ממנו וחלק שלא ממנו שהרי מקור הדין להיתר הוא שמחזיק לולב בשעתו ששם כל היום שעתו וממילא אין עליו כמשאוי אך כשחצי מהתפילה אין לו שימוש בסידור יש לומר שכן תורדו, אכן הסברא נוטה שלזמן מועט בתוך רצף התפילה שרי וכן רואים בבן איש חי שנה א אות ט שמדבר שם על עצימת עיניים בתפילה ושאם מכוון ליבו יותר מהסידור יתפלל מהסידור אך יעצום עיניו כשהוא משתחווה אף על פי שהסידור בידו, ואם כן רואים שכל שזה ברצף התפילה וזמן מועט שרי אך יש לומר שלזמן רצוף אפילו אם אחר כך ימשיך דרך הסידור יש לאסור, מה דעת הרב? תודה מראש

תשובה:

אין ספק שמותר להחזיק, בסופו של דבר זה נצרך לתפילה ומהווה חלק ממנה ואינו משא שגורם טירדה אלא להיפך.

חישבנת יפה את הדברים.

שבת שלום.