שם ומלכות בברכת שעשני כרצונו

שאלה:

בברכות השחר, ישנן 15 ברכות עם שם מלכות , אבל נשים לא אומרות שם מלכות בברכת שעשני כרצונו (בסידור שלי לא מופיע) האם עדין אני מגיעה ל – 15 בכל זאת או שלנשים בברכות השחר ישנם 14 ?? אני רוצה להגיע ל 100 ברכות בכל יום ולכן חשובה לי הספירה של הבוקר (אני גם מתפללת 3 תפילות ביום ) אני מתחזקת בתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אכן לדעת הכף החיים בסי' מו ומנהג הספרדים נשים מברכות שעשני כרצונו בלא שם ומלכות ואכן יש להן ברכה אחת פחות, וזה מצויין, עושים כפי ההלכה וזה הדבר הכי טוב שיש בעולם.

בימים רגילים בנקל אנחנו עוברים את המאה ברכות, החישוב שקבעו חכמים עם התפילות וכו', לא כולל את כל הנישנושים שלנו במשך היום וכו'… הקושי יותר קיים בשבת, ובעיקר בימי תענית.

עלי והצליחי בדרכך החדשה, מעשייך אהובים ורצויים מאוד לפני ה' יתברך.

שבת שלום ומבורך.