סיפור על אכילת רב הונא

שאלה:

שלום לרב

במסכת ברכות דף מב. כתוב "רב הונא אכל תליסר ריפתי בני תלתא תלתא בקבא" שיעור של 104 ביצים…

לא מזמן קראתי סיפור על הרב שטיינמן שאכל 80 גרם פירורי לחם ביום וכשרצו לתת לו יותר הוא אמר "מפטמים אותי"…

אני תולה את הדברים ב"קוצר המשיג ועומק המושג"…

אך כיצד יתכן שאמורא קדוש בתכלית אכל כמות כזו של אוכל, וכשאנו קוראים סיפורים על צגץדיקים מדורנו אנו רואים שהם מסתגפים?

תודה רבה לרב

תשובה:

בדיוק השבוע ראיתי מאחד מספרי גדולי החסידות, שהסביר שגופו של רב הונא היה קדוש מאוד וכל אכילתו רוחנית ובעלת תיקון גדול, בשונה מאיתנו שאנחנו כל הזמן ברצוא ושוב, האכילה שלנו היא גשמית ואנחנו כל הזמן בהתנגדות כזו בין חיי הרוח לחיי הגשמיות. אבל אינני מצליח למצוא כרגע מי הסביר כך והיכן זה היה..