הכנות לטבילה בשבת

שאלה:

שלום וברכה
יש לי בערב שבת ליל טבילה
רציתי לברר נקודה חשובה שאינה ברורה לי
היות ואני עושה את ההכנות בבית , מה נדרש ממני לחזור ולעשות במקוה ובמיוחד לגבי סירוק השיער מה ניתן לעשות ?
והאם ישנם עוד הוראות מיוחדות שאני צריכה לדעת בהקשר לזה שהטבילה בשבת ?

תודה רבה רבה

תשובה:

בליל שבת כמובן אסור לסרוק, מעיינים שוב בגוף לראות שלא נדבק דבר חוצץ, ומפזרים בעדינות את השיער בידים לראות שאין קשרים וטובלים. יש להמנע מכל עיסוק בדבר חוצץ אחרי ההכנות.

בהצלחה