ימי פרישה עם נוברינג

שאלה:

יש לי שתי שאלות
1. אני משתמשת בטבעת נובה רינג לצורך מניעה, כשאני מוציאה את הטבעת אני מקבלת מחזור 3-4 ימים לאחר מכן. מתי ואיך חלים דיני פרישה?
2. לאחר שאני מקבלת מחזור לוקח לי זמן רב להגיע להפסק נקי, וגם לפעמים מופיעים לי כתמים שיוצרים שאלות (על הלבנים) עד שכל העסק יכול להמשך שבועיים אפילו.
האם מותר לי להקל ולשים בגד צבעוני בכדי לא להגיע לשאלות בזמן השבעת נקיים? או בנוסף לבצע רק את ההפסק, ובהתחלה ובסוף?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל 48 שעות כבר מופיע דם, לכן יש להמנע מקיום יחסים 24 שעות אחרי הוצאת ההתקן, כדי שלא להכשל חלילה. אין פרישה בעונה בינונית הפלגה וכו', כי ביאת הוסת תלויה בהתקן.

מאוד מצוי כתמים בנוברינג, אבל לא הייתי מיקל בכך, אנחנו מקילים כאשר הכתמים באים בגלל פצע שהוא בעצם לא דם נידות, אבל הוא מבלבל אותנו, אבל כאשר מדובר בדם שאכן אסור, סתם לעצום עיניים אין טעם… בפרט שיחסית ימי הטהרה שלך מן הסתם רבים בגלל ההתקן. אבל אם יש משהו חריג יותר או צורך מיוחד, תתיעצי באופן יותר פרטני. כמו כן אפשר להתייעץ עם הרופאה לגבי מניעה שפחות מועדת לכתמים.