הניח בקבוק על המסע בסופר ונשבר

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
כשעשיתי קניות בסופר הנחתי על המסוע בקופה בקבוק מיץ ענבים בצורה אנכית -שהבקבוק עומד, כשהתחיל המסוע לזוז נפל הבקבוק לריצפה מכך שהמסוע זז בפתאומיות ונשבר, השאלה האם אני חייב לשלם בגלל שהעמדתי את הבקבוק בצורה אנכית או שאני פטור כי המסוע זז בפתאומיות ובכך גרם שהבקבוק יטה על צידו ויפול?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בהעמדת הבקבוק על המסע בצורה אנכית יש בזה סיכון לשבירת הבקבוק, ולכן אם נשבר הבקבוק חייב המניח לשלם על הנזק מדין גרמי.

בהצלחה.