טבילה עם בלנית שיש לה אייפון

שאלה:

בעלי ב"ה בריא בבידוד, (כי היה בכוילל שלו חולה קורונה)
הערב הוא צריך לצאת מהבידוד ואני צריכה טבילה אחרי שכבר עיכבנו יום אחד – בהוראת מו"צ,
השאלה היא-
אני גרה בישוב שבו לבלנית יש מכשיר סלולר לא כשר ולכן אני נוסעת לעיר הקרובה לטבול שם עם בלניות חרדיות, וכרגע אין אפשרות לבעלי לקחת אותי לשם מפני בידודו ואין אוטובוס, (כנראה שהבידוד יגמר רק בסוף היום הלועזי ב-12 בלילה ולא בשקיעה כמובן) מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה אפשר לטבול במקומכם עם הבלנית המקומית למרות שהטלפון שלה לא כשר. הטבילה חלה על ידי המקווה, הבלנית רק מסייעת לראות שכל השיער במים וכדי לשאול אותך אם בדקת טוב… אין כל משמעות לזהותה ביחס לחלות הטבילה… בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הבנתי שהשאלה של השואלת
    מצד שאשה שיש לה אייפון לא נאמנת בהכרח להעיד שהיא באמת טבלה וכל גופה היה במים
    כמו"כ יש לדון כמה ניתן להסתמך על הבדיקה שלה במקומות שהאשה לא יכולה לראות