המתנה עם הריון

שאלה:

שלום וברכה, אנחנו בני 25 חוזרים בתשובה לפני כחצי שנה ברוך השם בורא עולם זיכנו בבן ולפני כשנה ו9 חודשים זיכנו בבת בכורה.
אנו רוצים לשאול האם ניתן לקבל היתר להמתין כשנה בנסיבות הדברים להלן:
1: לתת יחס אישי לכל ילד ולסיים את ההנקה של התינוק בנחת.
2: אשתי מרגישה שהיא צריכה לתת זמן לגוף שלה לנוח ולהתאושש.
3: אשתי לומדת תואר בשנה האחרונה ולכן יש מקור פרנסה 1 בנוסף התחייבנו למשכנתא עם ערבות של אבא ואמא מחודש אוגוסט הקרוב בעזרת השם שהם בעצמם ישלמו חלק מהתשלום החודשי עד שאשתי בעזרת השם תתחיל לעבוד לכן, יש לנו התחייבות כלפהם לפחות לכשנה אחת עד שנוכל להוציא את ההורים מהערבות ובכך לא לסכן אותם בחובות.
4: אנחנו מרגישים שאנחנו צריכים קצת יותר זמן להשקיע בזוגיות במיוחד בשנה הלחוצה הקרובה עם כל ההתחייבויות.
תודה רבה על זמנכם,
בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה כיון שיש לכם גם בן וגם בת וזה עיקר קיום מצות פריה ורביה, אתם יכולים לקחת מניעה עד תום ההנקה. מזל טוב ורוב נחת.