הבעל לא מסכים לשמור נידה

שאלה:

בגלל בעיה רפואית אני לא מקבלת נידה בתדירות גבוהה
אבל ברגע שאני כן מקבלת בעלי לא מפסיק לגעת בי הוא פשוט לא מוכן לקבל את זה והוא ממש נעלב עושה לי מצפון שאני דוחה אותו וכן קיימנו בגלל זה מספר פעמים יחסים בנידה
אני ממש ממש מתחרטת על זה ומפחדת שיקרה משהו רע מה עליי לעשות

תשובה:

הצטערתי מאוד משאלתך, חלילה וחלילה מלוותר על דיני נידה אפילו כקוצו של יו"ד! תדברי עם בעלך על הענין ותסבירי שאצלך זה עקרון שאת לא מוכנה להתפשר עליו בשום אופן! נשות ישראל מסרו נפש על שמירת טהרתן, שומרים על כל כללי ההרחקה וכך לא נכשלים בביאת נידה שעונשה כרת חלילה. בזכות עמידתך הגאה על שמירת המצוה המיוחדת תזכי בעזרת ה' לכל הישועות!