החזרת גזל בתיקוף רב קו [ מעודכן ]

שאלה:

שכחתי פעם אחת לתקף את הרב קו באוטובוס ( שזה אמור לקחת 4₪ מסך הכסף ברב קו ). אולם כיוון שאני נער, הרב קו מטעין לי פי 2 ממה שאני משלם ( הטענתי 2₪ קיבלתי 4₪, 100₪ קיבלתי 200₪ ). האם עליי לשלם 4₪ שזהו ערך הנסיעה או 2₪ כיוון שזהו שווי ההפסד שהיה אמור להיות לי בכסף אמיתי? *אציין שלא ניתן לתקף פעמיים!!*

תשובה:

שלום וברכה,

הנך חייב נסיעה אחת, ולכן עליך לשלם את הנסיעה. אם לא ניתן לתקף פעמיים (בעיר שלנו ניתן לתקף פעמיים), אז תעלה לאוטובוס תתקף את הכרטיס ותרד מיד מבלי לנסוע.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמקרה שזה לא אפשרי לתקף? כגון שהדלת נסגרת מייד ולא ניתן לרדת האם ניתן ליסוע נסיעה לכיוון שאני לא צריך? או שזה נחשב נסיעה לכל דבר ורק מוסיף לגזל ואי אפשר?
    השאלה החשובה היא כמה להחזיר בשקלים?

  2. נסיעה שאינך צריך נחשב כנסיעה לכל דבר ועליך לשלם על כך. אם אתה לא מחזיר בתיקוף עליך להחזיר 4 ש"ח. פשוט אני לא רואה צורה שניתן להחזיר 4 ש"ח למשרד התחבורה, האפשרות היחידה זה להחזיר על ידיד תיקוף ברב קו, שבזה די בתיקוף אחד נוסף.