מה הם האופנים שבהם מותר לקחת הלואה מהבנק לכתחילה?

שאלה:

שלום רב רציתי לברר אני מנהל קורס ואני מפרסם במקומות שונים על הקורס שלי דא עקא שאני אין בידי את כל הסכום הגדול הזה של כיסוי דמי הפרסומת העולה הון וגם איני מצלי למצוא גמ"ח שישיג לי הלואה לממימון הפרסומת ורציתי לקחת הלואה מהבנק שאלתי היא מה הם התנאים הנדרשים כדי שיהיה מותר לי לקחת הלואה מהבנק ללא שום חשש ופקפוק ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מטרת ההלוואה הנה לצורך עסק, מותר לכתחילה לקחת הלוואה מהבנק, כיון שלבנקים בארץ ישראל יש היתר עסקה, ומטרת ההלוואה לצורך עסק.

ולכן הקמת קורס שייעודו להפיק רווחים למנהל הקורס, מותר לקחת הלוואה מהבנק.

בהצלחה בכל ובפתיחת הקורס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    מטעמי בטיחות הורו לי שלא אומר כאשר אני מבקש את הלואה מהבנק שאני לוקח את זה לצורך עסק [מסתמא הסיבה היא שהמילה הלואה לצורך השקעה מעוררת אצלם רתיעה…],
    אלא להמציא להם תירוץ מאולתר וכמו למשל שאני רוצה לקחת את זה לצורך קניית מייבש כביסה וכדו'
    השאלה היא האם בכה"ג גם חל ההיתר עיסקא מכיון שהם יודעים בכלל שהם הביאו את זה לצורך הלואה עסקית

  2. מצד איסור ריבית אין בעיה. השאלה איך מותר לשנות כדי לקבל הלוואה, כאשר ברור שהבנק לא היה מסכים להלוות למטרות אלו, הרי יש בזה איסור גזל!!