א. עיטוף בביקור חולים ב. גרגיר מלח בהדלקת נרות

שאלה:

א. בשו"ע יו"ד סי' של"ה כתב גבי ביקור חולים "אלא מתעטף ויושב לפניו" וזה ע"פ הגמ'. וצ"ע מדוע לא נהגו להתעטף היום בזמן ביקור חולים ב. בשו"ע רס"ד הלכ' הדלקת נרות כתב ברמ"א לשים גרגיר מלח בשמן, מדוע לא נוהגים בזה היום?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של העיטוף הוא משום כבוד השכינה שלמראשותיו של החולה, וכיום שלא נוהגים לשבת כך גם בפני אדם גדול, לא הקפידו על כך.

המטרה של המלח הוא כדי שהשמן ידלק יפה. בשמנים של היום לא מורגש כל הבדל כזה כיון שכולם צלולים מאוד.