מנהגי אבות

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני לא רוצה לנהוג כמו המרוקאים, וסבא שלי (אבא של אבא שלי) הוא מרוקאי, אבל סבתא שלי(אמא של אבא שלי) היא בת של רב מאוד גדול והוא חלבי, אז האם יהיה לי מותר לנהוג כמוהו או שאצטרך לנהוג כמו אבא של אבא שלי.(הלכה לעדות המזרח). בברכת שבוע טוב ותודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אולי תפרט באלו מנהגים יש את החלוקה הזו, בדרך כלל מנהגי אביך שהם לפי מנהגי אביו הם הקובעים עבורך, וזה בהחלט מחייב. אבל למעשה רוב הספרדים בארץ כבר התערו זה בזה וכמעט שאין ביניהם הבדלי במנהגים, למעט דברים מסויימים מאוד.