רמז בעלייה לתורה – משמעות מהקריאה לעולה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעלי אמר לי פעם שכשמישהו מקבל עלייה לתורה, יש איזשהו מסר/משמעות באותה עלייה לתורה עבור אותו עולה שקיבל אותה. הוא אמר לי שיש לזה סימוכין בחז"ל אבל הוא לא יודע איפה. רציתי לשאול אם כבוד הרב במקרה שמע על זה פעם, או מכיר במקרה סימוכין לעניין.
תודה רבה

תשובה:

בספר 'מלך ביופיו' (עמ' 617) מובא, שרבינו יחזקאל אברמסקי זצ"ל רגיל היה לומר: "יהא כלל זה נקוט בידך: כאשר קוראים לאדם לעלות לתורה, בוודאי רמזו לו משמים, באותה פרשה שקראו לפניו, עניין מסויים ששייך בייחוד אליו!". ומסופר שם, שרבינו הגר"י אברמסקי עצמו, לאחר עלייתו לתורה, נהג ללמוד את אותה קריאה שקראו לפניו עם כל המפרשים, וממנה למד רמזים למאורעות השונים שהתרחשו בחייו באותה תקופה.

ברכה והצלחה בכל!