לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חילוקי מנהגים באמירת קדושה

שאלה:

שלום! בית כנסת שיש בו ספרדים ואשכנזים, ועלה חזן אשכנזי ואמר בקדושה של שחרית של שבת "ממקומך" וכו' כמנהגו, דבר שאין בנוסח הספרדים, האם מותר לספרדים לומר יחד איתו? תודה.

תשובה:

מותר לומר יחד איתו, ואדרבה, כך צריכה להיות ההנהגה הקבועה כאשר אין מנהג המקום, שכולם אומרים יחד לפי החזן, כי את מה שאומרים מחמת הציבור מנהג הציבור קובע, ואי אפשר שכל אחד יעשה כמנהגו…