מי משלם דמי תיווך השוכר או המשכיר

שאלה:

שלום, ראיתי דירה להשכרה על ידי שלט ששם מתווך, הדירה מתאימה לנו אך המתווך אומר שעליי לשלם דמי תיווך? מי אמור לשלם על פי ההלכה/ החוק השוכר או המשכיר או שניהם בשווה?

תשובה:

שלום וברכה,

מתווך שפירסם דירה, ודרך המתווך הגיע הלקוח לדירה, חייבים המשכיר והשוכר לשלם דמי תיווך כנהוג לשלם באותו אזור. ואם המתווך התנה את השכר לפני התיווך, חייבים לשלם לפי התנאי שהתנה.

יש מקומות במרכז הארץ שפשט המנהג שהמשכיר לא משלם ורק השוכר משלם, במקומות שפשט המנהג ולא התנה המתווך ששני הצדדים ישלמו, במקרה כזה רק השוכר יהיה חייב לשלם דמי תיווך.

בהצלחה.