לעקוף את המתווך בבלעדיות

שאלה:

שלום לרב, ברצוני לשאול לגבי מקרה שהיה לי, פנינו לבעל דירה. אשר פרסם למכירה את דירתו ולאחר דין ודברים וניסיון להגיע להסכמת המחיר לקנייה שזה לאחר שמאות מוקדמת לא הגענו לעמק השווה העסקה התבטלה, ובעל הדירה פרסמה ע"י מתווך בלעדיות, ועבר מאז כ3 חודשים, ולא נמכרה, האם אני יכול לפנות ישירות לבעל הדירה ע"מ להגיע שוב להסכמה לקניית הדירה ללא פנייה וידיעה של המתווך? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מוכר שחתם בלעדיות, אין אפשרות למכור ולא לשלם דמי תיווך, ולכן לא יעזור לך לקנות את הדירה ללא ידיעת המתווך. (יש לך טעות בשאלה). תוכל לסכם עם המוכר שאתה מוכן לשלם סכום כו"כ ללא דמי תיווך, והתשלום של התיווך ייפול על המוכר. או שיקוזז מתשלום הדירה. אבל במציאות לא תוכל לעקוף את המתווך.

בהצלחה.