עבודה לא תקינה של הרשות

שאלה:

שלום לרב אם הרשות המקומית בנתה פסי האטה על הכביש בצורה שלא לפי תקן ברמה כזו שזה ממש הורס את הרכבים העיריה לא נותנת התייחסות לפניות כלל.. עד שלבסוף תובעים את העיריה… האם מותר לי לבוא עם בובקט ופשוט להוריד את זה? אני משלם מספיק ארנונה אני לא צריך לשלם גם על טיפולים לאוטו על חשבון המושחתים שיושבים שם תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם רשות העירייה בנו מפגע שמזיק את בני רשות הרבים, ברור שמותר להסיר את המפגע די שלא יינזקו. אך ראשית כדאי לברר האם אכן הם בנו מפגע, או שרק לך נראה כך. כמו כן לא מומלץ לסתור פס האטה של העירייה, זה לא חוקי ואתה עלול להסתבך…

בהצלחה.