מגבת על הצוואר בשבת במקום שאין עירוב

שאלה:

לרב שלום, אשמח אם תסביר לי משהו ששכלי הדל לא מבין בשוע שא סעיף כט כתב שאסור מהתורה לצאת עם טלית שלובשה על ראשו ומגביה שוליה על כתפיו ומשנב כותב כיון שזה לא דרך מלבוש והוי כמשוי בסעיף לד כתב שמותר לצאת בסודר והוסיף משנב שמותר כי זה דרך מלבושו. והרי הטלית של סעיף כט נלבשת באותה צורה של הסודר אם הבנתי נכון מכאן ניסיתי להבין איך אפשר לצאת עם מגבת שכרוכה על הצוואר כמו צעיף שהרי זה לא דרך מלבוש לשים מגבת על הצוואר כמו שלא דרך מלבוש לשים טלית כמו סודר מקווה שלא התבלבלתי יותר מדי :) תודה

תשובה:

אכן הערתך נכונה, ועמד על כך בס' פסקי תשובות סעי' שא סעי' לד אות מב, והביא שם מאחרוני זמנינו, האור לציון ח"ב פכ"ג אבני ישפה ח"ב סי' כט ועוד, שכיון שדרך כך לעשות לפעמים בחורף מפני הצינה ואנשים לא מתביישים ללכת כך, זה גם נחשב דרכו בכך, בשונה מסודר שאף פעם לא נלבש כך ויש לו דרך לבישה אחרת. כלומר, למיטב הבנתי, דבר שי בו דרך לבישה ואתה לובש שלא כדרך לבישתו, זו בעיה, אבל דבר שאין לו דרך לבישה קבוע, די בכך שלפעמים כך משתמשים בו…