ערובי חצירות במלון

שאלה:

איך עושים ערובי חצירות בבית מלון והאם צריך לעשות ערובי חצירות גם בשביל טלטול בתוך הבנין? תודה

תשובה:

שלום וברכה

צריך לעשות עירובי חצרות [ככל שלא סומכים על העירוב הכללי או שאין כזה].

הכלל הוא כך: כאשר לבעל בית המלון יש "תפיסת יד" בכל החדרים, כלומר הוא רשאי להעביר אורח ממקום למקום או להכנס לחדרי האורחים, יש לשכור ממנו את חלקו, במקרה שאין לו תפיסת יד, יש לשכור מהאורחים בעצמם, או לחילופין, לשכור מבעל בית המלון את כל המלון מראש, לפני חלוקת החדרים לאורחים. בדרך כלל קשה להגדיר את מהות התפיסת יד והזכויות שיש לבעל בית המלון בחדרים, ולכן יש קושי גדול לעשות עירוב חצרות במלון כזה…

ראה כאן קונטרס נרחב ומפורט בענין זה.

יש לשים לב שבדרך כלל במלון יש עוד בעיות, של אור הנדלק אוטומטי בחדר או בשירותים, דלת החדר שמצריכה כרטיס אלקטרוני ועוד, חשוב לבדוק שגם שאר הדברים בסדר…

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני דוקא חושב שבמלון יש לו הרבה יותר זכות מאשר מה שעושים שכירות בתים בעיר עצמה מהעירייה או מהמשטרה, שם אין להם בכלל חלק בבית והזכות להכנס היא רק לצורך בטחוני וכדומה ועם צו שופט וכדומה, כאן הוא בעלים גמור, העובדים שלו נכנסים שם לנקות, הוא יכול עקרונית בסיבות מסויימות לבקש לעבור חדר [אולי ידרש פיצוי וכדומה, אבל עקרונית זה לא מופקע].