טלטול מוקצה בשוגג

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
אני משתדל בלי נדר לעלות לס"ת פעם בחודש , יצא שלפני כמה שבתות בחודש שבט ,לאחר סעודת השבת בלילה ופינוי השולחן הרמתי בטעות שקית נייר קטנה וכשקראתי מה יש בה התברר שקיבלנו במשלוח זרעים של פרחים או ירקות לשתילה – מיד שמטתי את השקית הקטנה מן היד , בתי הרימה אותה וזרקה מן השולחן לרצפה ..
בבוקר קניתי עליה לס"ת וזכיתי לעלות ב"ה .
השאלה – האם אדם שטלטל מוקצה בשוגג בליל שבת ובבוקר היה מן הז' עולים לס"ת ,האם יצא ידי חובה בעליה לס"ת בלי שום פקפוק ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין כל קשר בין הדברים, מה שנכשלת בשוגג בטלטול מוקצה זה דבר אחד ועלייה לתורה זה דבר אחר. ועל המכשול התחרטת, ובמצוה שמחת, וכך טוב ונכון לעשות.

תזכה למצוות רבות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהחלט צריך זהירות ומחשבה בהרמת חפצים בשבת.
    אבל כל עוד לא הייתה מלאכת מחשבת בהרמת השקית זה פחות משוגג ומוגדר כמתעסק בעלמא.
    אם כי בספרים מובא שגם על מעשה זה ראוי לאדם שיהרהר ויחפש מדוע גלגלו משמיים שיקרה לו כך.