מלטונין בשבת

שאלה:

לגבי מלטונין בשבת.
יש לי ילד שבסיטואציות מסויימות חייב מלטונין כדי להרדם
האם ניתן לתת לו את זה בשבת?
מצד אחד זה בשביל ההורים שלא יצטרכו לבלות איתו
מצד שני הילד עצמו סובל מעייפות ולא מצליח לישון.

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא להמיס את זה לפני שבת, כאשר זה מעורב באוכל לפני שבת היא ודאי יכולה לקחת אותו. אם לא ניתן, אפשר בשבת בגיל כזה הקושי הזה עשוי להחשב כקצת חולי.

מקורות:

על נטילת כדור שינה בשבת ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' כא, וסי' לה, שו"ת אז נדברו ח"א סי' ל, שו"ת ציץ אליעזר חי"ד סי' טו פט"ו אות יג ואילך, שכתבו לאסור אלא א"כ במקום חשש חולי, אולם מאחר ודעת הקצות השלחן (הובא בא"נ וצי"א שם) להקל וכאן מדובר בילדה די קטנה כתבנו רק להעדיף להמיס לפני שבת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. גם כאן בתגובות התייחסתם לעניין כאל תרופה…https://din.org.il/2023/11/10/%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%a8%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%aa/

    העניין לא ברור לי אנו מזמינים באמריקה במחשב ללא שום מרשם את הכדור הזה, ונראה לי שזה יוגדר כמאכל בריאים
    יש אתר KOSHERVITAMIS
    למה להמיס??

  2. זה שהוא נמכר ללא מרשם אינו נעשה מאכל בריאים, גם ויטמינים אסורים בשבת משום שעשויים לחזק מזגו של אדם, ולא כמאכל.