נעלי בית במקום שאין עירוב

שאלה:

שלום הרב, ומותר להשתמש בשבת, סוג נעליים עם פתח מאחוריו (בדומה לנעלי בית) כשאין ערוב?

תשובה:

מותר לצאת בנעלי בית ולא חששו שיפלו, ויש שהחמירו בזה, ובמקום הצורך יש להקל ובכל מקרה אם יצא בהם מותר להמשיך ללכת כך עד לביתו.

מקורות:

רמ"א סי' שא סעיף טז, ואף שהרמ"א שם הביא שיש שהחמירו בזה כבר כתב הט"ז והובא במשנה ברורה שם שלא חששו לכך, אמנם בתוספת שבת מפקפק בזה ולכן הכריע המשנה ברורה להקל רק במקום צורך או בדיעבד שכבר יצא.