מסכה ברשות הרבים בשבת במקומות שאין עירוב

שאלה:

שלום כבוד הרב.

נהייתי חולה לפני כמה ימים.
החלטתי ללבוש מסכה כדי ללכת לבית הכנסת כדי לא לגרום לאחרים לחלות.

אבל כידוע, יש בעיה ללבוש מסכה בשבת ברשות הרבים במקומות שאין עירוב.
הרי הגם שמוסכם היה אצל הפוסקים שבדורנו שהיה מותר ללבוש מסכה בזמן הקורונה (בתוקפה) אפילו בשבת ברשות הרבים במקומות שאין עירוב.

והיום, למרות שיש עדיין בעיות עם הקורונה – ה׳ יצילנו! – המצב לא כמו בעבר (בזמני הבידוד, וכו׳) ואם אדם אחד הופך להיות חולה, עם כאבי גרון/ראש, שיעול, עיטוש, וכו׳, לא ברור עדיין שזו הקורונה…
ולפי מה שלמדתי, יש מחלוקת גדולה כבר אצל הראשונים לגבי בגד המשמש להגן מדבר שאינו נראה, ולא מהחום או הקור (כמו המסכה שמשמש להתגונן מהקורונה), אם מותר לצאת עם זה ברשות הרבים בשבת (במקומות שאין עירוב).

מה עליי לעשות במצב שלי?
האם מותר לי ללבוש מסכה ברשות הרבים בשבת?
או עדיף לי להישאר בבית?
ואם אני מכסה את האף שלי על ידי צעיף והולך ככה ברחובות בשבת, האם זה מותר?

ומה לגבי יום טוב?

תודה מראש.
מועדים לשמחה וכל טוב.

תשובה:

בזמנו פקפקתי מאוד אם ניתן להתיר לבישת מסכת קורונה במקום שאין עירוב, אבל ודאי שגם המקילים בזה הקלו רק אז שהיה פחד ממשי ולא היה חשש כלל שמא יסיר ברחוב אפילו במקום שאין אנשים, היום זה ממש לא כך, ולכן אסור ללכת עם מסכת קורונה ברחוב ככל הדברים שחששו חכמים שמא יסיר מידו ונמצא מטלטל ברשות הרבים.

אם אתה עדיין ממש בימים הראשונים של המחלה ועם תסמינים, תשאר בבית.

מועדים לשמחה ורפואה שלמה.